Снимка: Архив, БГНЕС

Официален представител на югоизточната провинция Систан и Белуджистан в Иран съобщи, че 733 души са потърсили помощ в болници и медицински центрове след буря от прах и пясък, предаде иранската новинарска агенция ИРНА. Около 58 от тях са били хоспитализирани.

Според местните ирански власти това става след нови пориви на вятъра, които вдигнали във въздуха пясък и прах, предизвиквайки пясъчни бури в няколко окръга на провинцията през последните четири дни.

Сърдечни и белодробни оплаквания, включително проблеми с очите, са основните причини, накарали хората да потърсят медицинска помощ.

Местната метеорологична служба прогнозира, че вятър с максимална скорост 94 километра в час ще засегне град Забол в източната част на провинция Систан и Белуджистан, като през следващите три дни се очаква също силен вятър и буря от прах и пясък за северната част на провинцията.

Властите на Систан и Белуджистан вчера съобщиха, че днес е обявено затварянето на всички банки и офиси в пет окръга на тяхната провинция, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase