Снимка БГНЕС, архив
fallback

Терористичната организация "Ислямска държава" обяви, че нейният ръководител Абу Хюсейн Ал Хюсейн Ал Курайши е мъртъв, предадоха световните агенции.

Новината бе съобщена чрез аудиозапис, качен в канала на организацията в Телеграм.

В него се казва, че новият лидер на ИД е Абу Хафс ал Хашими Ал Курайши.

Съобщението на ИД е всъщност потвърждение на смъртта на лидера на терористичната група. През април турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че турските разузнавателни сили са убили лидера на ИД в Сирия, припомня Ройтерс.

Сега в съобщението на ИД обаче се казва, че Абу Ал Хусейн Ал Хюсейн Ал Курайши е бил убит по време на сблъсъци с джихадистката група "Хаят Тахрир аш Шам" в Северозападна Сирия, добавя Франс прес.

"Той бе убит в едно от населените места в провинция Идлиб след пряк сблъсък с "Хаят Тахрир аш Шам". Въпросната групировка е  бивш местен клон на "Ал Каида". Тя се опитвала да залови лидера на ИД, разясни говорител на терористичната организация в аудиозаписа. Той обаче не уточни нито точната дата, нито точното място на смъртта на лидера на ИД
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Тоя е починал

преди 9 месеца

от поредното домашно насилие ... да идват на базата в Росенец, у нас вече има закони, а и нато и фащ ЩЕ ни пазят

25

Не може да се

преди 9 месеца

възроди ИДИЛ, защото трябва да спрат кранчето на някой друг ЦРУ проект. В момента, като гледам колко "работа" им се отвори едва ли могат да си позволят да рефинансират тия.

24

до "27"

преди 9 месеца

Бойдън може да е мъртъв, ама Байдън е жив!

fallback