Снимка: БГНЕС
fallback

Около 60 афганистански момичета бяха отровени в училището си в провинцията Сар-е Пол, съобщи полицията в понеделник, цитирана от Reuters.

Ученичките са били хоспитализирани и към момента са в добро общо състояние. Все още не става ясно кое е използвано вещество или кой се смята, че стои зад инцидента. Арестувани няма.

Oще по темата
Талибаните забраниха на повечето ученички да посещават гимназия и университет, откакто поеха властта през 2021 г.

Началните училища са отворени за момичета до около 12-годишна възраст. Талибаните подкрепят образованието на жените, но само при определени условия.

Припомняме, в съседен Иран от ноември имаше множество инциденти с отравяне в девически училища и обхванаха около 13 000 ученички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 10 месеца

Феминизмът, при който уж жените са се самоорганизирали и са тръгнали да се борят за правата си е фалшив и е прокаран от мъжете ( световния елит ), за да се трупат още по-големи печалби, когато жената бъде изкарана от вкъщи и е допълнително натоварена с работа, което веднага се отразява негативно на семейството и възпитанието на децата. Така се дърпат юздите на хората, че ако не работят и мъжа, и жената, съществуването става почти невъзможно. Университетът никого не е направил по - интелигентен.

9

Анонимен

преди 10 месеца

Не в Иран! В краваристан

8

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 3 Къде това бе копейкаджия? В Иран ли?

fallback