Снимка: БГНЕС
fallback

Българското правителство да помогне със самолети, с които да се достави помощ за Сирия. За това призова пред Нова телевизия нейно превъзходителство Орас Махмуд - временно управляващ посолството на Сирийската Арабска Република.

Oще по темата

„Събираме помощи в посолството. Има и центрове в различни градове. Опитваме се да намерим начин как тази помощ да стигне до пострадалите”, поясни Орас Махмуд. Тя допълни, че помощта идва само по въздушен или морски път, тъй като сухопътните граници са затворени.

По думите й държавата се нуждае от екипи, оборудване и лекарства.

„Ситуацията е много тежка.  Всички общности трябва да си помагат. Много пострадахме през последните години и наистина се нуждаем от помощ. Благодарни сме на държавите и организациите, които ни помагат. Това обаче не е достатъчно”, поясни управляващият посолството на Сирия у нас.

По думите й до момента ранените са над 2400, а жертвите над 1400. Тя увери, че спасителните екипи са в безопасност в Сирия въпреки военните действия там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Нищо ново

преди 1 година

До Евразин Алахакбаров: Чакаме и чекмеджето на Бойко да се изкаже по въпроса.

97

IQ 3.14

преди 1 година

излезнал чaлмaлията, дайте самолеД. само че, засегнатите от земетресението не са точно "на територията, контролирана от правителствените сили". да попитаме, защо ти е този самолет, ага? а, да ти дадеме и двата, искаш ли

96

Евразин Алахакбаров

преди 1 година

явно наще герои -натовци барабар с ал бънди ги е хванало шубето, щом си търсят повод да клинчат. колко точно помощи е събрало правителството на ассад, та чак "самолети" са необходими. ама, изправени пред шанса да карат боеприпаси в украйна, ще карат и джинджипляктори до горен надолнистан. представям си какъв цирк ни чака, като почнат а привикват запасняците на опреснителни. рев ще има от тук до москвабад и обратно

fallback