Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган смята, че окупираните от Русия територии на Украйна трябва да бъдат върнати, съобщава Der Standart.

"Ако искаме да установим мир в Украйна, разбира се, връщането на окупираните земи е много важно", каза Ердоган в интервю, публикувано от американската телевизия PBS.

"Окупираните територии ще бъдат върнати на Украйна", заяви Ердоган, а по същия начин, казва турският президент, анексираният от Русия Кримски полуостров трябва да бъде върнат на Украйна.

Още по темата
За друга версия или друга част от интервюто на Ердоган, съобщи държавната агенция ТАСС.

Руската медия информира, че Ердоган е получил уверение от Путин, че Москва желае да прекрати конфликта в Украйна възможно най-скоро.

Според версията на ТАСС запитан кога вижда края на конфликта, турският лидер е заявил, че "руското отношение ще бъде много, много важно тук".

 

Коментари Напиши коментар

97

баба мара

преди 2 месеца

кога турция ще напусне сев кипър сирия и ирак защо не връща бежанците къмродните места а ги пуска през българия за европа

96

Анонимен

преди 2 месеца

Хората, спрете се! Първо вижте източниците на "информация" от тази статия! После речта му пред ООН! Там говори за посредничество, мирни преговори така, че и двете страни да излязат с достойнство от войната!!!! Някой Ви пусна стръвта, цитирайки съмнителни източници и Вие я налапахте до д*то! Ей, ще се самоизбием за нищо!

95

Степа Бандеровски

преди 2 месеца

Когато върнеш българските територии, фес.