Снимка: БГНЕС
fallback

Израелски войник застреля 16-годишен палестинец по време на сблъсък близо до еврейско селище в окупирания Западен бряг, съобщиха палестински официални лица, а армията заяви, че нейните войници са открили огън, за да защитят шофьори от бунтовници, предаде "Ройтерс".

Свидетели твърдят, че инцидентът, станал източно от централния град Рамала, е включвал и сблъсъци в открити полета между заселници, поне един от които е бил въоръжен, и палестинци, като някои от двете страни са хвърляли камъни по другите.

Палестинското външно министерство осъди убийството на тийнейджъра като "екзекуция". Втори палестинец е бил прострелян и ранен при инцидента, съобщиха здравни служители и свидетели.

Oще по темата
Израелските военни заявиха, че войниците са стреляли, за да разпръснат стотици палестинци, които са палили гуми и са хвърляли камъни по пътя, водещ към селището Кочав Хашахар. "Известно ни е, че има съобщения за убит палестинец", се казва в изявлението.

Израелската телевизия "Канал 14" съобщи, че по време на сблъсъците с палестинците е бил ранен и един заселник, а кучето му е било убито.

Повечето държави смятат селищата за незаконни. Те стоят върху земя, завзета от Израел по време на войната през 1967 г. и където палестинците искат да изградят бъдеща държава. Израел оспорва, че селищата са незаконни или че биха попречили на палестинската държавност. През 2014 г. израелско-палестинските мирни преговори са в застой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

историята е от 50 години и вероятно никога няма да свърши

15

Анти-терорист

преди 1 година

Терористичната организация Палестинска автономия изобщо не трябва да има нито президент,столица,посолства МнВР,а да бъде съдена и забранена на международен съд но ООН са толкова корумпирани че финансират семействата на убийците,въоръжават и узаконяват терористичните им групи, т.к. са ислямисти като тях или подкупени от тях.Така че всички ислямски терористи противозаконно окупират и нападат Израел и заслужават смъртно наказание.И каква е тази про-терористична анти-семитска статия?

14

Правда

преди 1 година

До Хемус: Вашите твърдения противоречат на истината,т.к. палестински народ не е имало никога,а ислямските араби,обединени в Палестинска автономия са терористични нео-нацистки групи като ООП Хамаз, Джихад...с цел да окупират и ограбят малкото парче земя на Израел, чието римско погрешно име Палестина терористите използват измамно,за да претендират за още части от святата земя макар че име е дадена по-голямата част през 1948 и създават друга незаконна арабски държава освен ПА Йордания

fallback