Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Петдесет и двама души са загинали при пожар в COVID отделение на болница в иракския град Насирия, съобщава Франс прес, като се позовава на официален представител. Ранените са над 60.

Трагедията предизвика протести пред сградата на здравното заведение, където се събраха десетки младежи. Вълна от призиви за отстраняване на високопоставени представители заля и социалните мрежи.

Според информация на Ройтерс след среща с министри премиерът Мустафа ал Кадими е наредил ръководители, свързани със здравеопазването и гражданската отбрана в града, да бъдат уволнени и арестувани. Уволнен е и мениджърът на болницата, за когото също е наредено да бъде задържан.

Местните власти наложиха извънредно положение в цялата провинция и наредиха на лекарите в района да помогнат с лечението на пострадалите, предаде БНР.

В страната е обявен ден на траур. Създадена е и специална комисия за разследване на инцидента. По първоначални данни от полицията причината за трагедията вероятно е взрив на бутилка с кислород.

Пожарът в Насирия е вторият подобен в Ирак за последните месеци. През април след експлозия на бутилки с кислород 82 души загинаха, а 110 бяха ранени в болница в Багдад.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 години

Вай тия ударно лекуват и не се шегуват!

4

Анонимен

преди 2 години

Той генералът го каза: "Ще се измира, ама яко, ще видите как". Това сигурно е първата доказана масова смърт, свързана с КОВИД.

3

Анонимен

преди 2 години

Ковид наистина убивал, приразнав вече истината

fallback