Снимка: БГНЕС
fallback
Домът на лидера на политическото бюро на палестинското движение "Хамас" в ивицата Газа Яхя Синвар е бил атакуван от израелска ракета, съобщава ТАСС, позовавайки се на информация на телевизионния канал "Ал Арабия".
 
Според канала къщата е била разрушена, но не се съобщава къде се е намирал по това време Синвар.
 
В събота израелските военновъздушни сили унищожиха дома на Халил ал Хай, заместник-ръководител на политическото бюро, което контролира ивицата Газа, като изстреляха няколко ракети по жилищна сграда в района на Ал Туфа в град Газа. В операцията участие са взели разузнавателни и бойни самолети.
 
На 13 май израелски самолети нападнаха дома на шефа на политическото ръководство на "Хамас" Исмаил Хания. Самият Хания не е бил в сградата по време на нападението.
 
Израел многократно е изяснявал позицията си, че основната цел на стачките в ивицата Газа са лидерите на „Хамас“, както и сгради, където се съхранява военна техника или от които се предприемат атаки срещу израелски градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

кот

преди 2 години

Като ти кажат от Израел нещо помни, че 99% е лъжа. Тях евреите все някой ги напада, тормози и гони. ИЗРАЕЛ Е СЪЗДАДЕН ЧРЕЗ ЕВРЕЙСКИ ТЕРОРИЗЪМ СРЕЩУ АНГЛИЧАНИТЕ - САМИТЕ ЕВРЕИ ГО ПРИЗНАВАТ И ИМАТ ПАМЕТНИЦИ НА ТЕХНИТЕ ЗАГИНАЛИ БОМБАДЖИИ.Ако от самоделките на палестинците има одраскан евреин медиите им пишат за убито дете и вадят някоя застаряла професионална артистка да реве.Цел - прогонване на палестинците и от последните им земи, че за 50 години Израел стана от 2 милион 10 от преселници.

15

Фирма Гетострой

преди 2 години

Кога ще започнем строежа на новата къща?Предлагаме и бонус - асансьор тип "Цецо Физкултурата"

14

Анонимен

преди 2 години

Светът се обединява срещу израелците и техния фашизъм, апартейд, окупация и етническо прочистване.Да освобождават окупираните територии и половината Ерусалим.

fallback