fallback

Папата предупреди за опасност от "спирала на смъртта" в Близкия Изток

Папа Франциск заяви по време на днешната си проповед, че загубата на невинни животи по време на насилието между Израел и палестинците е "ужасна и неприемлива" и предупреди, че последният конфликт може да се влоши още повече.

"През тези дни ожесточените въоръжени сблъсъци между ивицата Газа и Израел взеха връх и рискуват да се превърнат в спирала на смърт и разрушения," каза папата след неделната молитва.

Oще по темата
Много хора са ранени и много невинни са загинали. Сред тях има и деца, а това е ужасно и неприемливо, каза 84-годишният понтиф.

"Питам се докъде ще доведат омразата и отмъщението? Наистина ли мислим, че ще изградим мир, като унищожим другия?", каза още той.

Коментарите на папа Франциск, отправени към събралите се на площад "Свети Петър" във Ватикана, последваха специалната литургия за Мианмар тази сутрин.

По време на литургията той повтори призивите за прекратяване на кръвопролитията в страната и призова хората да не губят надежда.

Папа Франциск, който често коментира актуални събития в неделните си обръщения, призова също и за спокойствие в Близкия Изток.

"Апелирам за спокойствие към тези, които носят отговорност, да спрат шума на оръжията и да вървят по пътищата на мира с помощта на международната общност," каза той, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

Ох, като знам тия католици колко обичат децатаособено момченцата...

20

Анонимен

преди 2 години

Папа Ноел поздравява папа франциск с джингъл белз.Фелиз навидад!

19

Анонимен

преди 2 години

Много капацитети раздухваха, че следващата война щяла да дойде от Русия, а удобно забравят, че близкоизточният котел клокочи отдавна и е въпрос на време да подпали чергите на всички.

fallback