Снимка: БГНЕС
fallback

Турция обяви най-строгия локдаун от началото на пандемията. За три седмици от четвъртък е в сила забрана за излизане навън, съобщава Нова тв.

Търговските вериги ще работят с ограничено работно време. Затварят се всички работни места, с изключение на някои производства.

Всички ученици минават на дистанционно обучение. Спират работа ресторантите, заведенията за бързо хранене и кафенетата. Междуградските превози ще се осъществяват само със специално разрешение.

Мерките бяха наложени, след като частичният локдаун и вечерният час не доведоха до искания спад на заразяването.

С над 35 хиляди нови случая дневно, Турция е на едно от първите места в света.

"Трябва да свалим броя на новите случаи под 5 хиляди на ден. Ако не го направим, след като Европа навлиза в период на облекчаване на ограниченията, ще понесем сериозни последствия. Както за туризма, така и за търговията и образованието. Пълният локдаун започва в четвъртък, точно в 19 часа. Ще продължи до 5 сутринта на 17-и май", заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Лъжа и измама

преди 3 години

От тези коментари виждам че Анонимен е платен спамаджия. Никога не е имало смъртоносен вирус. Цялата пандемия се базира на ПСР тест, който създателя му е казал, че НЕ РАБОТИ!!! Естествено, за удобство, създателя на ПСР теста беше убит 2-3 месеца преди тази голяма ЛЪЖА пандемията. Лъжлива пандемия, базирана на неработещ тест. Вие си правете изводите.

43

Анонимен

преди 3 години

Да му мислят любителите на турски курорти.

42

Безсмислено

преди 3 години

Правят някакъв бошлаф локдаун уж най сериозният , след тва отварят всичко точно за най големите им празници....нещо не схващам ... особенно и че турците не са много чистоплътни....целуват се за щяло и нещяло със всеки .... хигиената им е нулева на масата....

fallback