Снимка: БГНЕС
fallback

Израел започва да премахва антикоронавирусните ограничения от 21 февруари, но само за ваксинирани или преболедували COVID-19, според Министерството на туризма на страната.

Само притежателите на “зелени паспорти” ще имат право да посещават спортни зали, басейни, фитнес-клубове, хотели (без ресторанти), културни обекти и събития. Този документ ще бъде необходим и за отдих в курортите на Мъртво море.

„Израел е първата страна в света, която въведе „зелен паспорт“, за да стимулира населението да се ваксинира”, коментира Владимир Шкляр, директор на руския департамент на израелското министерство на туризма.

“От темповете и резултатите от ваксинацията зависи в скоро време да можем да приемаме туристи от цял ​​свят, без да се страхуваме за здравето на своите граждани и пътници”, каза той, цитиран от РИА Новости.

Магазини, търговски центрове, музеи и библиотеки ще бъдат отворени за всички граждани на страната от 22 февруари. Те ще работят в съответствие със стандарта, който предвижда спазването на физическа дистанция, задължителното носене на маски и приемането на ограничен брой посетители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимeн

преди 3 години

Интересно ми е как ще докажат преболедувалите, че са преболедували Covid-19, като тука масово се скатаваха, за да не излязат в карантина, и докторите им пускаха болнични, че ги боли кръста например.Няма да им се разминат 40 лв. за антигенен тест, за да докажат, че са имат антитела и са го изкарали. Ами ако нямат антитела, какво правим ? Не си ползвал болничен с диагноза Covid-19, не си бил в карантина, нямаш антитела, ама твърдиш, че си го карал.

76

Мустафа паша Ататюрк

преди 3 години

До ДядоСтою - Туй, дето го търсиш.. само на оня свят!

75

Мустафа паша Ататюрк

преди 3 години

Сексът .. и той ли със "зелен паспорт"???

fallback