Снимка: БГНЕС
fallback
Външните министри на Русия и Иран призоваха незабавно да се прекратят боевете в Нагорни Карабах, предаде БНР.
 
Първите дипломати Сергей Лавров и Джавад Зариф са провели телефонен разговор и са изразили "сериозна загриженост от продължаващите широкомащабни бойни действия", в които участие са взели и "незаконни въоръжени формирования от Сирия и Либия".
Oще по темата
 
Без да споменават директно Турция, руският и иранският министър изтъкват, че съседите на Армения и Азербайджан могат да изиграят "важна роля" за по-скоро връщане на страните на масата на преговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 години

Всъщност азерите са най-честите представители на тюрките и расата им. Тъмни очи и коси и светла кожа.Турците са мешавица от всички възможни етноси на империята им, средноазиатските народи са тюрко-монголи(семето на Чингисхановите войни), а якутите вече са съвсем друга история.

31

Анонимен

преди 3 години

Тюрките са централноазиатски племена а руснаците са балтийски.

30

Анонимен

преди 3 години

"Такова понятие (тюрк) няма!Тюркските народи са всъщност помюсюлмачени руснаци ,но те ще се върнат в правия път скоро."Когато в 3-ти и 4-ти век тюрките са имали империи, контролиращи цяла средна Азия (пример - Гьоктюркската империя), руските племена още не са съществували. Първите руски държавни обединения са от 8-ми век. Виж кога съществува Династия Рюрик.

fallback