Снимка: БГНЕС
fallback
Иран от днес забранява междуградските пътувания заради опасения от втора вълна на епидемията от COVID-19, предаде Ройтерс, цитират от БНР. Това е съобщил ирански официален служител на предавана по държавната телевизия пресконференция в Техеран. 
 
Той заяви, че Иран е най-тежко засегната страна в Близкия Изток и е застрашен от втора вълна на заразата. Местните власти са притеснени от решението на иранците да игнорират призивите да си стоят вкъщи и да се откажат от плановете си за пътуване по случай персийската Нова година, който са започнали 20 март, отбелязва БТА. 
 
"Тези, които пътуваха за празниците, трябва веднага да се върнат в своите градове, без да спират никъде по пътя", каза Хосейн Золфахари, член на иранския национален щаб за борба с коронавируса. 
 
До този момент официалните случаи на заразени са 27 017. Починали са 2077 души. 
 
Властите призоваха всички иранци да избягват публични места и да си останат по домовете. В цялата страна временно бяха затворени училищата, университетите, културни и спортни центрове. 
 
Днес Золфахари обяви, че тези забрани се продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Скептик

преди 4 години

Много се подиграваха на Иран, но май те при всички санкции, блокади, се правят по-добре от западните модерни здравни системи.

fallback