Снимка: Reuters
fallback

Най-малко 25 хиляди цивилни са избягали в посока към Турция от северозападния сирийски район Идлиб през последните два дни в условията на засилени бомбардировки от руските и от правителствените сирийски сили, съобщава Ройтерс, като се позовава на турски държавни медии.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза в четвъртък, че 50 хиляди души бягат от Идлиб към турската граница.

В петък дълга колона от автомобили беше забелязана да напуска град Маарат ал Нуман, който е контролиран от опозицията, съобщиха спасителни екипи и местни жители.

Днес Анадолската агенция съобщи, че тези 25 хиляди души, преминали в Турция през последните дни, са различни от споменатите от Ердоган 50 хиляди. Според агенцията те се намират в райони близо до турската граница. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 4 години

Браво на Сирия и на Русия......................и последното гнездо на ИДИЛ трябва да бъде унищожено....................голям мъж и патриот се оказа Башар Асад!!

38

Хюго Бос

преди 4 години

А познаем ли кои са тези цивилни? Башибозукът, който ряза глави в името на гнусната си религия,, идилските дмрадливци, които продаваха християните като роби, а либерадтите нито думА. Че и убежище им дадоха, че хленчеха лъжливо по телевизиите. Хак са км - да ги колят и газят. Успех на Асад с борбата с башибозука

37

Дими

преди 4 години

Аз давам безплатно 2 апартамента във Варна на семейства от Сирия. Сега събираме средства за да купим кола на едното.

fallback