Снимка: архив, Reuters
fallback

Споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа влезе в сила в 5.30 ч.  тази сутрин, предаде Франс прес, като се позова на високопоставени представители на Египет и на радикалната палестинска групировка Ислямски джихад.

Споразумението е било постигнато с посредничеството на Египет и е било одобрено от палестинските групировки, включително от Ислямски джихад.

Oще по темата

То предвижда групировките да гарантират възстановяването на спокойствието в Ивицата Газа и да поддържат мира по време на демонстрации. Израел от своя страна се задължава да прекрати военните действия и да спазва прекратяването на огъня по време на палестинските демонстрации.

По-рано тази нощ шестима палестински цивилни, всичките от едно семейство, бяха убити при израелски въздушен удар в Ивицата Газа срещу "елементи от Ислямски джихад".

Преди това от анклава бяха изстреляни ракети по Израел.

С това общият брой на убитите в Ивицата Газа при изблика на насилие през последните 48 часа достигна 32. Най-малко една трета от жертвите са цивилни.

Насилието избухна, след като един от командирите на военното крило на Ислямски джихад - Баха Абу ал Ата, бе убит при израелски въздушен удар във вторник сутринта, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Защо ли не атакуваха ислямска държава когато стигна Голанските възвишения преди две три години"Имаше един случай когато ислямистите от ИД по грешка открили огън по изрелски войници и после послева официално извинение от ИД.Приятелски огън.

5

Анонимен

преди 4 години

Най големите терористи са евреите ,първо окупираха палестинските земи и създадоха държава и после превърнаха ивицата Газа в най големия концентрационен открит лагер в света,Израел е държава терорист

4

Анонимен

преди 4 години

До 1Ако отиват за терористи. Ама света е изнежен днес, Някакви медии се караха на Тръмп, че нарекал предния лидер на Ислямска Държа страхливец ... ти представяш ли си?!? Трябва да направят задължително, да се ходи на война ...

fallback