Снимка: Reuters
fallback

Най-малко 50 ракети бяха изстреляни тази сутрин по Израел от палестински радикали от Ивицата Газа. Двайсет от тях бяха прехванати от израелската противовъздушна система "Железен купол", съобщи израелската армия, цитирана от ТАСС.

Сирените за въздушна тревога няколко пъти прозвучаха днес в Тел Авив и околни селища, в големите градове Ашдод и Ашкелон и в районите около Газа.

Според израелското държавно радио "Кан" една от ракетите е улучила и повредила жилищна сграда в южната част на страната. Няма данни за жертви.

Израелската армия ликвидира командир на палестинската екстремистка групировка Ислямски джихад и неговата съпруга при удар по дома му в Ивицата Газа призори днес. Според радио "Кан" при атаката са ранени още трима души.

Лидерите на палестинското ислямистко движение Хамас, което контролира Ивицата Газа, се заканиха да отмъстят за убийството на Баха Абу ал Ата, командир на военното крило на Ислямски джихад, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

"Системата "Железен купол" се задейства само срещу ракети и снаряди чиято траектория на летене попада в населени и застроени територии. Останалите 30 са паднали някъде в пясъците......"----Или системата Железен купол е много лоша, или мюсюлманите просто не са искали да има невинни цивилни жертви. Въпреки, че ИзCраел отново показа, че евреите са агресори и терористи с лоби в западните държави заради парите си и затова никой не ги закача и обижда.

10

муспи

преди 4 години

"Няма данни за жертви" - значи има много жертви, ако нямаше, щеше да пише че имало, важното е да се лъже. Как да не разбираме от еврейска Агитация и Пропаганда, след 30 години присъствие и преди 500, и в различни степени през цялата ни дълга история, - в този си стил те я наричат къса.

9

Анонимен

преди 4 години

Скоро май ще има основно прочистване на Газа

fallback