Снимка: архив, Reuters
fallback

Тленните останки на ликвидирания главатар на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) Абу Бакр ал Багдади са прехвърлени в Ирак, съобщи днес телевизия "Ас Сумария", но не уточни от кого са били пренесени останките, предаде ТАСС.

Oще по темата

По данни на телевизионния канал останките на Ал Багдади са транспортирани във военната база "Айн ел Асад" в иракската провинция Анбар, където са разположени американски военни.

"Ас Сумария" не изключва лидерът на ИД да бъде погребан на иракска територия.

По-рано американската телевизионна компания Си Ен Ен каза, че останките на Ал Багдади може да бъдат хвърлени в морето.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви вчера, че Ал Багдади е бил ликвидиран при специална операция в сирийската провинция Идлиб. Тръмп благодари на Русия, Ирак, Сирия, Турция и кюрдите за съдействието, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

ПЕНКО

преди 4 години

ПЪРВО : БАГДАДИ СЕЕ САМОВЗРИВИЛ !!! ВТОРО : АТАКУВАН Е С РАКЕТИ !!! ТРЕТО : КАКВИ ОСТАНКИ БЕ -*** ПРОИЗВОДНИ НА НЯКАКЪВ СИ ФАКУЛТЕТ !?!?!?

5

Анонимен

преди 4 години

И аз почнах да се съмнявам сериозно.Има един Мазлум Кобани доведен син на Йоджалан се води, който пьк е основателя на Партия наКюрдскитеКумунисти-марксисти след 90те се именуват Партия на Кюрдските работници-маоисти. А тоя син сьздават сестрени партии и милиции в Сирия. Тясно свьрзани с Израел, та тоя човек потърсил интервю с американски новинарски канал NBC NEVS и се похвалил че те са осигурили днк чрез набавяне на белю и косми.Това означава шимон-бадади си пие кайвето след пенсия.

4

Бате Гойко

преди 4 години

Вие останките на Осама видяхте ли ги? И тези няма да видите.

fallback