Снимка: архив, Reuters
fallback

Ликвидирането на главатаря на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) Абу Бакр ал Багдади едва ли ще промени нещо, ако в света продължават "да делят терористите на добри и лоши", каза лидерът на руската кавказка република Чечения Рамзан Кадиров, цитиран от ТАСС.

Така той коментира съобщенията, че Ал Багдади вероятно е бил убит при военна операция на САЩ в североизточна Сирия.

Oще по темата

"Абу Бакр отново е убит? Припомням си думите на Тарас Булба, казани на сина му Андрий: "Аз те създадох, аз и ще те убия!", написа Кадиров в социалната мрежа Телеграм.

Чеченският президент напомни, че терористичната групировка Ал Кайда продължава да съществува въпреки ликвидирането на лидера й Осама бин Ладен през 2011 година.

"Смъртта на Ал Багдади едва ли променя нещо, ако терористите бъдат делени на добри и лоши. Важното е Сирия да бъде напълно прочистена от ИД", добави Кадиров.

Публикации за ликвидирането на Ал Багдади периодично се появяват в медиите от няколко години. Нито една от тях обаче да сега не е била официално потвърдена, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 4 години

Аз от кога ви разправям, че тика няма журналисти, а оператори на написана от някой друг информация ;)

44

ISIS

преди 4 години

докато цру ни изкупува хашиша и опиума на пазарни цени от нищо не се притесняваме

43

коко

преди 4 години

Поредното изстъпление на родните ***! Кадиров цитира велик автор "Аз те създадох и аз ще те убия!" За да изрази убеждението си че ЦРУ на Обама създаде ИДИЛ а Доналд Дъг я унищожи, след като си изпълни основната роля-да отслаби Европа и да я унижи максимално. Тук обаче в тоя стенвестник изкарват едва ли не че Кадиров е създал Багдади.Да основната бойна сила на ИДИЛ бяха чеченците и на вярно част от тях бяха агенти под прикритие на Кадиров и Путин.Интересно е какво прави Багдади в Идлиб?

fallback