Снимка: Pixabay
fallback

Изпитващата финансови затруднения Палестинска автономия ще приема отново митнически приходи, събирани от нейно име от Израел, които отказваше в продължение на месеци, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Палестинците спряха да приемат парите, събиран от Израел поради спор за средствата, изплащани от автономията на семействата на палестинци, убити или изпратени в затвора от Израел.

Очаква се промяната на политиката да помогне на Палестинската автономия да се справи със задълбочаваща се финансова криза. Говорителка на израелското финансово министерство съобщи, че утре ще бъдат изплатени 1,5 милиарда шекела (около 430 милиона долара).
След постигнатото споразумение по този въпрос през следващата седмица ще започнат преговори по редица финансови въпроси, заяви Хюсеин ал Шейх, министър по гражданските въпроси в Палестинската автономна власт. "Остава въпросът с плащанията за семействата на затворниците и мъчениците. Решени сме да им платим дължимото на всяка цена", подчерта той в Туитър, пише БТА.

През февруари Израел обяви, че ще намали с 5 на сто средствата от митнически приходи, които събира от името на Палестинската автономна власт от стоките, внасяни през израелски пристанища в Западния бряг и в окупираната от Хамас ивица Газа. Приблизително толкова са средствата, които палестинските власти плащат на семействата на затворените и убити техни съграждани. Израел нарича тази политика "заплащане за убийство".

От февруари насам палестинският президент Махмуд Абас отказваше да приема пари при тези условия, заявявайки, че по силата на международни споразумения Палестинската автономия има право да получава цялата събрана сума, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

За Исмаил, детето на филистимската прислужница Агар е писано, че ще бъде като диво магаре.Палестинците ако искат държава да си я построят на Луната, там има доста територии за усвояване.

12

Анонимен

преди 4 години

Xoдил съм в Израел и трябва да ви кажа, че коментари от сорта, че били направили рай в пустинята са супер смотaни и безпочвени. Първо, това е страна с излаз на море, и то не какво да е, а голямо, Средиземно море. Това съвсем изменя климата. Навсякъде има груби военни и полиция. Блъскат те за най-малкото. Ако не си евреин, си никой, нищо ако си турист и им пълниш гушата. Миришат лошо. Мръсни и нечистоплътни са. Няма рай, няма градини. Всичко е бетон, обсужването е ужасно. И в магазини и в хотели.

11

Анонимен

преди 4 години

Не трябва да им се дават пари на Палестинските територии!Използват ги за война!Спрат ли с войната-със сигурност Израел ще им помогне много.

fallback