Снимка: Reuters, архив
fallback

"Гвардейците на ислямската революция" в Иран са задържали в Персийския залив плавателен съд, превозващ контрабандно 250 000 литра дизелово гориво за Обединените арабски емирства, предадоха Ройтерс и БТА.

Корабът е спрян близо до иранския остров Голям Тунб (Тунб ал Кубра), а 11-членният екипаж е предаден на съдебните власти в провинция Хормозган, откъдето е отплавал, съобщи иранската агенция Исна, без да уточни националността му.

На 7 септември иранските военни задържаха в Залива кораб с 12 филипинци по подозрение за контрабанда на гориво, припомня агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

Според Financial Times,Брайън Хук е изпратил електронно писмо на индийския капитан на Adrian Darya, Акхилеш Кумар, преди САЩ да наложат санкции върху кораба. .Администрацията на Тръмп е била готова да плати на капитана няколко милиона долара, за да отведе кораба във води, където САЩ имат юрисдикция да го овладеят. Според медийните публикации имейлите са включвали и телефон на Държавния департамент, за да може капитанът да се увери, че съобщенията не са фалшиви.

7

Анонимен

преди 4 години

Какъв кораб е това, 250 м3 са нищо дори и за бункеровчик. И то за ОАЕ, откъдето бункероват гориво всички кораби.

6

Анонимен

преди 4 години

Иран продължават да се дразнят и да се правят на големи. Накрая ще реват, като всички. Срещу тях седат най силните военни държави и на всичко отгоре са ядрени. Всичко може да свърши много лошо за ираннн. Ама каквото си направят, такова ще хапнат.

fallback