Снимка: pixabay
fallback

Експлозия е била чута в южната част на сирийската столица Дамаск, съобщи тази сутрин сирийската държавна телевизия, цитирана от световните агенции. Има загинали и ранени, а експлозията е била близо до бюро на военното разузнаване, съобщава Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес.

"Чута е експлозия близо до автомагистралата в южния сектор на Дамаск и според първите информации вероятно става дума за терористичен акт", съобщи телевизията.

Според директора на неправителствената организация Рами Абдел Рахман става дума за силна експлозия. Все още не е изяснено дали тя е причинена от взривено устройство или самоубийствен атентат, допълни Рахман. "Има убити и ранени, но не успяхме да уточним броя им, каза още директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Конфликтът в Сирия, който бушува от 2011 година, е отнел живота на над 360 000 души и е прокудил от домовете им милиони хора, които са потърсили покрив на друго място в страната или са станали бежанци в чужбина, посочва АФП. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

firebg

преди 5 години

Терористичен акт!

14

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"80% от въздушното пространство на Израел се контролира от С 300."Освен смирисания *** на Путин нищо друго не може да контролира С-300.

13

Анонимен

преди 5 години

80% от въздушното пространство на Израел се контролира от С 300. При желания могат да им свалят самолетите по време на излитане или кацане. И имат морално право, понеже израел непрекъснато атакува сирийска територия. Освен това и държи Голандските възвишения, които са си чисто сирийска територия.

fallback