Снимка: Архив, Reuters
fallback

Сирийската държавна информационна агенция съобщи, че президентът Башар Асад е позволил на иракските сили да атакуват групировката "Ислямска държава" вътре в Сирия, без да чакат разрешение от властите в Дамаск, предаде Асошиейтед прес.

Вчера Асад е получил писмо от иракския премиер Адел Абдел Махди, който призовава за координация между двете страни в борбата срещу тероризма.

"Ислямска държава" контролираше големи части от двете държави, когато провъзгласи своя халифат през 2014 г. Екстремистите бяха победени в Ирак, но все още държат малка територия в Сирия. Иракски бойни самолети и артилерия и досега нанасяха удари срещу позиции на "Ислямска държава" в Сирия, но след като получаваха разрешение от сирийските власти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

Какво е разрешил, той е безгласна буква, марионетка, начело на напълно унищожена държава.

12

Анонимен

преди 5 години

В България има най-много руски НПО'шки...можеш да започнеш от тях.Сборен пункт на паравоената глутница Нощни вълци на Путин и Русофили за смяна на модела - московската елхичка на Макаров !

11

Валентин

преди 5 години

"...Споко , скоро и вас ще почнеме" от твоите уста в Божиите уши. Всички НПО-та с външно финансиране трябва да бъдат третирани като разпространители на чужди и вражески идеологии.

fallback