Снимка: Reuters
fallback

Русия разкритикува Израел заради нанесения удар близо до сирийската столица и каза, че той е застрашил два пътнически полета, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков каза днес, че шест израелски изтребителя Ф-16 са извършили "провокативно" нападение в момент, когато два пътнически самолета са се готвели да кацнат в Дамаск и в Бейрут. По думите му това е създало пряка заплаха за самолетите.

Oще по темата

Конашенков каза, че сирийската армия не е задействала пълния капацитет на системите си за противовъздушна отбрана, за да не свали погрешка пътническите самолети. Той добави, че сирийските авиодиспечери са пренасочили пътуващия за Дамаск самолет към руската военна база "Хмеймим" в сирийската крайбрежна провинция Латакия.

По негова информация сирийските сили за противовъздушна отбрана са свалили 14 от 16-те бомби, хвърлени от израелските военни машини. Останалите две са ударили сирийски военен склад на 7 километра западно от Дамаск, при което са били ранени трима сирийски войници, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

ПВО Рассия

преди 5 години

Без малко да ги свалим но в последния момент ни попречи извивката на Земята,

75

Филма руски ли е?

преди 5 години

Колко Ил-20 са били свалени при атаката?

74

Скептик

преди 5 години

Да се прикриваш зад пътнически самолети не е ли престъпление?

fallback