Снимка: БТА
fallback

Британският премиер Тереза Мей призова саудитския принц престолонаследник Мохамед бин Салман да потърси отговорност от виновните за убийството на журналиста Джамал Кашоги и да вземе мерки да предотврати повторение на подобни инциденти, съобщи канцеларията на Мей, цитирана от Ройтерс.

"Премиерът наблегна колко е важно да се гарантира, че на виновните за ужасяващото убийство на Джамал Кашоги ще бъде потърсена отговорност и че Саудитска Арабия ще предприеме действия за изграждане на доверие, че подобен достоен за съжаление инцидент повече няма да се случи", се казва в изявлението.

Мей също така е насърчила саудитците да сложат крайна конфликта в Йемен, където воюва водена от Саудитска Арабия коалиция. Военната кампания е по инициатива на Мохамед бин Салман, предаде БТА.

"По въпроса за Йемен министър-председателката подчерта спешната необходимост да се сложи край на конфликта и да се окаже помощ на милиони застрашени от глад хора", съобщи канцеларията на британския премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Мухаха

преди 5 години

....принца толкова се трогнал че цяла вечер си го местел от единия крачол в другия .

33

Скептик

преди 5 години

"Насърчила" Саудитците дс сложат край на конфликта в Йемен. Че нали Саудитците избиват хора в Йемен? Тя бавно развиваща ли е?

32

Анонимен

преди 5 години

Какво направила???ОоПопитала???????? Тази трябва да е ненормална... За убийство само да пита... А аз си мислех, че британците са хора с принципи. Ако за новичока гонеха дипломати, за успешно убийство трябва да закриват посолства!

fallback