Снимка: архив, Reuters
fallback

Лидерът на подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка Хизбула - Хасан Насрала, заяви в телевизионно обръщение, че тя ще запази военното си присъствие в Сирия и че то зависи от решението на сирийското държавно ръководство, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Военни отряди на Хизбула се сражават в Сирия на страната на правителството на Башар Асад от 2012 г.

Насрала коментира постигнатото споразумение между президентите на Русия и Турция за създаване на демилитаризирана зона в сирийската северозападна провинция Идлиб, като отбеляза, че това е "добро и реалистично споразумение, което предстои да бъде реализирано на практика. Сега всичко зависи от точното изпълнение на постигнатите в Сочи договорености".

Но "ние ще останем в Сирия и след уреждането на положението в Идлиб. Нашето присъствие там е свързано с нуждите и съгласието на сирийското ръководство", подчерта Насрала.

Той обаче допусна, че затишието по фронтовете и отслабването на военните заплахи могат да доведат до намаляване на броя на намиращите с Сирия бойци на Хизбула, пише БТА.

"Никой не може да ни принуди да напуснем Сирия. Ще останем там, докато трябва", изтъкна лидерът на Хизбула.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Ким Чен Ун

преди 5 години

До ognyanz Путин се е отказал да окупира Балтика защото там след 25 години няма да има население .Става въпрос за Литва , Латвия и Естония .Като видял разчетите с колко милиона са намалели като население тези проамерикански държави .путин казал защо да ги окупираме те сами ще се изтребят и народът им ще избягат в други държави и там ще останат само Руско говорящи .И без нито един изстрел тези държави ще станат Руски провинции .

12

Ким Чен Ун

преди 5 години

А пък Руснаците са прибрали целият златен резерв на Ислямска държава в размер на 22 тона злато и три милиарда долара в Идлиб и ще ги върнат на Сирия ,това са крадени пари от Сирийските банки от бандитите на ислямска държава .

11

симо

преди 5 години

ако сте терористи надявам се вашият аллах скоро да си ви прибере , за да спре това насилие и ужас.

fallback