Снимка: БТА
fallback

САЩ могат да предприемат военно решение в Сирия още тази нощ в отговор на химическата атака срещу мирни жители в сирийския град Дума, осъществена вероятно от правителството на Башар Асад, пише британският вестник Daily Express.

Това е заявил американският президент пред журналисти. Изданието напомня, че десетки мирни жители, включително деца са загинали при инцидента.

Oще по темата

Тръмп е свикал заседание с участието на военните и служителите по сигурността, като преди него е заявил, че решение може да бъде взето още тази вечер или много скоро след това.

Сирия и Русия категорично отричат участие в инцидента.

На фона на тази информация напрежението между САЩ и Русия ескалира след спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, пише британският The Guardian.

САЩ и съюзниците им вече обвиниха правителството на Башар Асад в извършването на химическа атака, като Доналд Тръмп лично заяви, че руският президент Владимир Путин носи частична отговорност.

Русия от своя страна заявяват, че не е имало никаква химическа атака, или ако е имало тя е била инсценирана от подкрепяните от Запада бунтовници.

Американският президент свика съвещание на генералите и отговарящите за сигурността в администрацията му, което трая по-малко от един час.

"Ние имаме много опции, военни. Ще ви информираме достатъчно скоро, вероятно следа като станат факт", добавя президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

166

Анонимен

преди 6 години

Козяците, които пишат тук, да не забравят, че България като член на НАТО е вражеска за Русия страна и че поне една ракета ще падне в София. Никой в НАТО няма да си мръдне пръста за България, защото ще са заети в опазването на собствения си а,нал.

165

Анонимен

преди 6 години

Русия и Иран подкрепят законното правителство на Асад .Западните политици подкрепят терористите от ИДИЛ и фронта Ал-Нусра.Ясно като бял ден...............само БГ-евроатлантици или късно загряват, или манипулират материала.

164

Анонимен

преди 6 години

Много бой ще има по терористите в Сирия и техните Руски съюзници.

fallback