Снимка: архив, Reuters
fallback

Руски военни са загинали при водените от САЩ бомбардировки над проправителствени сили в Сирия този месец, потвърдиха близки до загиналите пред Reuters.

Представители на САЩ твърдят, че над 100 бойци, близки до сирийския президент Башар Асад са загинали когато коалицията и местни сили предотвратили атака в нощта на 7 февруари.

Военното министерство на Русия, което подкрепя силите на Асад, заяви, че проправителствените сили, замесени в инцидента, са провеждали рекогносцировка и руски военни не са били в района.

Въпреки това най-малко двама руски военнослужещи, биещи се неформално на страната на проправителствените сили, са били убити при бомбардировката в провинция Дейр ал Заир.

Един от двамата се е казвал Владимир Логинов, казак от Калининград. Лидерът на местната казашка общност Максим Буга е заявил, че Логинов е убит заедно с "дузина" други руски военни.

Другият загинал е Кирил Ананиев, описван като радикален руски националист.

Александър Аверин, говорител на националистическата партия, с която Ананиев е имал връзки, заяви пред Reuters, че военният е загинал на 7 февруари.

Други източници обаче не потвърждават смъртта на двамата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

rze

преди 6 години

До БобиАко били решили да правят отмъщение...какви глупости пишеш ти бе русофилче ? Руснаците са абсолютни пътници ,ако се опитат да се изправят срещу САЩ..

122

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че руснаците биха настигнали САЩ във военно отношение след 30-40г., ако американците спрат на място, разбира се. Бива ги най-вече пропагандата на ниско ниво, предназначена за по-обикновени хора, немислещи и податливи на манипулации. Това им върши работа в Русия и донякъде държавици като нашата, намиращи се под руски натиск. Но само със заклинания не стават нещата. И няма как да стане в една военизирана, ресурсна държава, която не създава технологии и такава продукция, а само внася.

121

Анонимен

преди 6 години

2-*** ама друг път. Над 200 убити руснаци и то най-елитните им военни. И как става така "великите" руснаци биват помляти от краварите и то без дори 1 американска жертва. Американците са ги избили, като животни.

fallback