Снимка: архив, Reuters
fallback

Неправителствената организация Бели каски, която участва в спасителни операции в Сирия, обвини сирийските правителствени сили, че са използвали днес хлор при бомбардировка на контролиран от бунтовниците анклав източно от Дамаск, предаде Ройтерс.

Най-малко 13 души са пострадали в град Дума в анклава Източна Гута край Дамаск. Симптомите, наблюдавани при тях, в това число задушаване, са като при излагане на действието на хлор. Пострадалите казали, че усетили миризма на хлор по време на атаката.

В град Дума и в анклава Източна Гута почти 400 000 души са под обсада на сирийските правителствени сили и на свързаните с тях милиции от 2013 г. Източна Гута е последната позиция под контрола на бунтовниците близо до Дамаск.

Неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека каза, че силите на режима са използвали газ и при ракетна атака миналата седмица срещу анклава Източна Гута.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

БатБулгар

преди 6 години

Мошенлъци, наблягам на корена на думата, ударението е на е'. Всъщност в момента Йерусалим е възела, ако вземат на Мюсюлманите Джамията и я превърнат на Гог и Магога, ще се вдигнат арабите и ще предизвикат война, която евреите ще спечелят, но временно, после ще се дигнат едни ятаци от Изтока, ще превземат Истанбул, ще го прекръстят Константинопол и ще върнат Джамията Св София на Българите. Така ще свърши войната. Слушайте батко и ще преуспеете в живота :)

48

жалко

преди 6 години

Русия произвежда оръжие, продава го на Асад и изкупува територията.Както казваше Тодор Живков. "Не може малка българия да изхрани целия съветски съюз". Асад едва ли би се осмелил да го каже, но рано или късно йола ще свърши.И руснаците пак ще си останат гладни.Жалко за сирийците.

47

Анонимен

преди 6 години

Откритите преди хлорни снаряди са произведени в Русия. Предоставени на Ассад за борба с бунтовниците.

fallback