fallback

Решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел беше изключително прибързано и дори грешно. Проблемът съществува от столетия назад във времето. До голяма степен той е религиозно-политически и може да доведе до напрежение в Европа. България от своя страна пък е заплашена от нова миграционна вълна. Това посочи в студиото на "Денят ON AIR" народният представител от "Обединени патриоти" Красимир Богданов.

Oще по темата

"Имайки предвид непримиримостта на ислямската част от общността в Близкия Изток по отношение светостта на Ерусалим като третия и най-важен център на исляма, лидерите на мюсюлманските държави в региона трудно биха се примирили със ситуацията", коментира той.

По думите му, недоволството на хората от арабски произход, изразено чрез атентати в Западния свят, е поредният сигнал, който показва, че могат да се създадат доста сериозни проблеми за Европа.

"Продължавам да съм на мнение, че действията на САЩ във връзка със стимулирането на т.нар. "Арабска пролет" доведоха Стария континент до трудности. Пример за такива са нелегалната миграция, терористичните нападения и крайният ислямизъм", сподели гостът.

Пред Bulgaria ON AIR Красимир Богданов отбеляза, че именно когато се е очертавала ситуация на затишие на подобни процеси, действията на Тръмп изправят Европа на прага на нова такава вълна. А на фона на случващото се в Палестина и Ерусалим България е заплашена от последваща миграционна вълна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ЕМ

преди 6 години

От къде ги намират тия "експерти"? То и аз, ако се напия здраво, мога да заявя, че обявяването на Ерусалим за столица на Израел ще възмути квадратооките марсиянци и те масово ще се преселят в Долни Богоров! Проблемъте, че аз не пия...

13

Какви бежанци

преди 6 години

Имаме си Динко и други юнаци, както и ограда от бодлива тел.

12

Анонимен

преди 6 години

Волен Златев Пръстев от Обогатените патридиоти, вече не го питат журналистите защо крепи кабинета на Боко Трети. Те вече знаят отговора.

fallback