Снимка: архив Reuters
fallback

Пентагонът заяви, че най-малко 801 цивилни са загинали при въздушни удари на водената от САЩ международна коалиция срещу групировката "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, предаде Асошиейтед прес.

В оповестения днес доклад се посочва, че през последния месец са били разследвани още пет удара, всички на територията на Сирия, и е констатирано, че в резултат на тях са загинали още 15 цивилни, отбелязва БТА.

Oще по темата

Според наблюдателски организации броят на цивилните жертви при въздушни удари в борбата срещу "Ислямска държава" е доста по-голям.

Работещата от Лондон организация "Air wars" ("Въздушни войни"), която следи броя на загиналите цивилни при операцията срещу групировката, смята, че над 5000 цивилни са убити при коалиционни въздушни удари в Ирак и Сирия.

Контролираната от "Ислямска държава" територия, която се простираше от Северна Сирия почти до Багдад, беше сведена до отделни анклави от пустинните райони по иракско-сирийската граница. През август 2014 г. водената от САЩ коалиция започна кампанията на въздушни удари срещу джихадистката групировка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

Пентагонът правилно е заявил "най-малко 801" цивилни.А точно колко, сигурно много хиляди, бройката над 801 е безкрайна.

11

Анонимен

преди 6 години

800 за един ден .

10

Анонимен

преди 6 години

Добре са го закръглили това число. Накрая са добавили още един, колкото да звучи по-правдоподобно.

fallback