Снимка: архив Reuters
fallback

Най-малко 10 души загинаха при самоубийствен атентат срещу сунитска джамия в афганистанската провинция Гор, съобщи губернаторът на провинцията Насер Хазех, който допусна, че атаката може да е за разчистване на сметки, предаде Франс прес.

По други данни, получени от представители на местните власти, загиналите са повече - 30 души. Според тези източници причината за нападението не е религиозна, а мишена е бил командир на полицията.

Съобщава се също, че той е бил и местен лидер на политическата партия Джамият и е загинал, предаде Ройтерс.

По-рано днес в столицата Кабул беше извършен самоубийствен атентат срещу шиитска джамия по време на молитвата, съобщи БТА.

Загинаха най-малко 32 души и 41 бяха ранени.

Нападението е дело на атентатор самоубиец, приближил се пеша към храма. Първо открил огън, а после се взривил, съобщи АФП.

Възможно е броят на загиналите да се окаже по-голям.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Ловешки

преди 6 години

Ало журналистите вие Афганистан за близък исток ли го броите?

3

Анонимен

преди 6 години

Те са си мафия .Религията я ползват само за развлечение и оправдание.Видите ли Алах им бил казал или Мохамед.По-принцип руснаците трябваше по-глобално и твърдо да действат с тях навремето но смотаните американци нададоха вой и писъци,че някави *** им било зле.Естествено болеше ги бригата за некви камилари но важното бе да се праи контра на руснаците.Крайният резултат е една голяма клоака пълна с тъмнокожи брадати ненормалници които освен престъпления правят и деца със скороста на картечница.

2

Анонимен

преди 6 години

Въпросът за религията не е първостепенен.Изключителните наказват Афганистан за участието и думите на Хамид Карзай в дискусионния клуб "Валдай". От трибуната той призова навлеците да си ходят.

fallback