Снимка: Reuters
fallback

Иран е изпратил пет самолета с храни на Катар, съобщи днес говорител на иранския национален превозвач "Иран Еър", цитиран от АФП.

Oще по темата

Това стана няколко дни, след като страни от Залива прекъснаха въздушните си и други транспортни връзки с Доха.

До днес за Катар са заминали пет самолета с бързо развалящи се хранителни стоки като плодове и зелечуци. Всеки от тях е превозвал по около 90 тона. Още един самолет ще отлети за Катар днес.

Ще продължим доставките, докато има търсене от Катар, добави говорителят, без да уточни дали става дума за износ или за помощи.

Към Катар от Иран ще потеглят и три кораба, натоварени с 350 тона хранителни стоки, съобщи агенция Тасним.

Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ, Египет и Йемен прекъснаха на 5 юни всякакви отношения с Катар, обвинявайки го в подкрепа на тероризма. Това е най-голямата дипломатическа криза в района от години.

Иран прикани Катар и съседите му от Залива да започнат диалог за уреждане на спора.

Ислямската република отвори и въздушното си пространство за около 100 допълнителни полета на ден на авиокомпания "Катар еъруейс", след като Саудитска Арабия, Бахрейн и ОАЕ забраниха на катарски самолети да минават през въздушното им пространство. Допълнителните полети увеличиха с около 17 процента трафика в небето на Иран. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Иран има ракети и ядрено оръжие. Също като Сев.Корея. И САЩ обикалят около тях, ама не им стиска да ги вападнат.

19

Шипка

преди 6 години

Катар е инвестирал 18милиарда долара в Руската нефтена промишленост!

18

Саладин

преди 6 години

Ами хората си имат мангизи и си плащат !Защо България не се опита да им продаде нещо илинашите управници-ибрикчий ги е страх да не сритат отБрюксел и Вашингтон . . . по задните части !

fallback