Башар Асад. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че правителството на страната не създава пречки пред връщането на бежанците у дома. Той каза това в интервю за беларуския тв канал ОНТ, пише РИА Новости.

Oще по темата

"Връщането на бежанците има много важно значение за нас, ние винаги сме призовавали за това. Кога ще се случи това? За връщането им е приемлив всеки ден, няма никакви пречки. Властта полага и ще полага максимум усилия да способства за връщането на бежанците както вътре в Сирия, така и извън нея", каза Асад.

Запитан за претенциите по повод нарушаването на правата на човека в Сирия и опитите на властите за разселване на хората в страната на етнически принцип, Асад каза, че тези изявления са "опит за информационна диверсия срещу неукрепнали умове - в Сирия се случвали демографски промени, но сирийците знаят, че това не е е така".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

До анонимен 24

преди 6 години

Пътник е сина на *** към катуна с голяма кофа вазелин, че на *** и *** *** им са доста големи, но ти така или иначе си стар кадър и не ти прави впечатление това...жалко подобие на човешко същество си ти!!

13

Анонимен

преди 6 години

Асад е пътник.

12

До трола

преди 6 години

Веднага ти казвам.18 юли 2012г. Летището на Бургас-Сарафово.7жертви и 35 ранени.

fallback