Снимка: архив, Reuters

Сирийският режим си върна пълния контрол над северния град Алепо, втория по големина в Сирия, спечелвайки най-голямата си победа над бунтовниците от началото на войната през 2011 г., предаде Франс прес.

Още по темата

"Благодарение на кръвта на мъчениците ни и жертвите на храбрите ни въоръжени сили и съюзените с нас сили генералното командване на въоръжените сили обявява връщането на сигурността в Алепо след освобождаването му от тероризма и терористите и напускането на тези от тях, които оставаха в него", се казва в изявление на сирийската армия.

"Тази победа е стратегически обрат във войната срещу тероризма. Тя подчертава способността на сирийската армия и съюзниците й да спечелят битката срещу терористичните групировки и полага основите на нова фаза за прогонването на тероризма от цялата територия на Сирийската арабска република", се казва още в изявлението.

/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

37

Шипка

преди 5 години

Подполковника не си играе на шикалки--нема живи,нема терористи

36

П.Петров

преди 5 години

Българският путинофил е изключително просто същество !Над 6 милиона сирийци са бежанци, това няма как да се скрие. Ако 10% от тях се биеха за режима на Асад, войната отдавна щеше да е приключила, но явно не желаят!Е като са живели толкова добре при Асад защо сега не се бият за него ? Режимът на Асад все някога ще падне, а сирийците няма да са забравили, че руснаците са хвърляли запалителни бомби над сирийските градове.

35

Анонимен

преди 5 години

До Кукловодът"Мога само да му пожелая да продължи по този начин , защото" И аз желая същото защото това със сигурност ще отведе руският вожд в Хага.