Снимка: Reuters
fallback

Съветът за сигурност на ООН прие единодушно резолюция за разполагане на наблюдатели на организацията в сирийския град Алепо, предадоха световните агенции.

Резолюцията бе подкрепена дори от Русия, която е поддръжник на сирийския режим, отбелязва Франс прес.

Наблюдателите ще бъдат пратени в града, за да следят как протича евакуацията на хората и да оценят състоянието на цивилните.

Oще по темата

Текстът бе предложен от Франция. Приемането му единодушно е първи знак за единство в Съвета за сигурност по сирийския въпрос след месеци на разногласия, посочва Франс прес.

В текста на резолюцията се казва, че всички страни в конфликта в Сирия трябва незабавно да осигурят на наблюдателите на ООН безопасен и безпрепятствен достъп до Алепо, за да вършат те работата си. Всички страни в конфликта трябва също така да създадат условия за доставката на хуманитарна помощ в пострадалите райони на Алепо, се казва в резолюцията, цитирана от Ройтерс и ТАСС.

Документът изразява подкрепа за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Сирия, допълва ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

анонимен

преди 7 години

трьмп е прав в оценката си за оон излишен скьп клуб за безделници

4

Западноевропеец

преди 7 години

До МартинПоничката скитник (donut tramp) ще го принудят от народа да се оттегли от власт! Кремълското лилипутче ще го последва, а русофилските *** като тебе ще ги тикнем в затвора!!! B-)

3

Мартин

преди 7 години

До западноевропеец. Ти си болен.. но ако този, който наричаш лилипут махне само с една ръка по твоята *** фамилия може да изчезне абсалютно цялата рода до трети братовчед.. и като гледам загубата няма да е голяма.. Умирам от кеф са встъпи тръмп в длъжност да спре кранчето на *** като теб..

fallback