Снимка: архив, Reuters
fallback

Двадесет и осем деца и шестима учители са загинали при въздушни удари по училище в сирийската провинция Идлиб, съобщи УНИЦЕФ, предаде Франс прес.

"Това е трагедия, скандал. Ако нападението е било целенасочено, то е военно престъпление", каза в комюнике генералният директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк.

Според него това може да е най-смъртоносната атака срещу училище от началото на войната в Сирия преди пет години и половина.

Детският фонд на ООН допълни, че учебното заведение е било ударено неколкократно. Не се уточнява кой е извършил бомбардировката.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Боби

преди 7 години

Последни новиниРФ пратиха дрон да снима училището - три разрушени стени (цели без осколки по тях) на земята, няма кратери от бомби, стените нямат осколъчни поражения. Покривите са цели.ПОРЕДНИЯ ФЕЙК монтиран от поредната ДЕЗинформационна Агенция

26

Боби

преди 7 години

До 34При ползване на Вариобектив на фотоапарата ДА могат да се различат. Обаче в градски условия(освен ако не си на покрива) ти виждаш самолета на син фон, самият той е боядисан сиво или синьо отдолу на разстояние повече от 5 километра от теб за няколко секунди. Особено ако не си специалист с точност 1000% ще идентифицираш самолета ама някой друг път.

25

Боби

преди 7 години

До 32От земята не се вижда какви са стабилизаторите. Самолетите летят на мин 5000м за да не ги обстрелват с ПЗРК. 4 пъти по-големите Боинги дето летят на 10 км височина изглеждат като точка така че е съмнително наблюдението с невъоръжено око.Освен това ако го е имало самолета е минал и заминал или бомба от 5 км височина ще пада 3 мин до земята???Защо не се прави облитане на целите преди атака в днешно време - защото джихадистите ще се разбягат като *** само и само да се спасят

fallback