Снимка: архив, Reuters
fallback

Сирийски боен самолет се е разбил в планините Каламун северозападно от Дамаск.

Не е ясно дали самолетът е бил свален или е имал техническа повреда.

Съдбата на пилота е неизвестна, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Ройтерс.

Агенция Амак, свързана с групировката "Ислямска държава", заяви, че бойци на групировката са свалили самолета в Източен Каламун, след като той нанесъл четири въздушни удара срещу нейните сили, предаде Асошиейтед прес.

Амак обясни, че самолетът паднал в зона, контролирана или от правителството, или от бунтовнически фракции и затова тя не разполага със снимки.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Наслушахме се от като дойде тази фалшива "демокрация по американски образец"у нас на всевъзможни брадати и недодялани лъжи, скалъпени в кабинетите на Белия дом и Пентагона !Самолетът на Асад си е свален от американските окупатори там, а не от недодяланите му пионки от ИДИЛ !

10

Боби

преди 7 години

До АнонименМоже да кажеш че Ф-16 на служба в САЩ/НАТО подкрепян винаги от АУАКС(Реално АУАКСА води боя а изпълнителния орган е съответния изстребител) не познава загуба във въздушен бой.Ф-16 имат не само САЩ а много други страни. Поне един Ф-16 е загубил Пакистан по време на войната в Афганистан естествено водят го технически проблем.А Ф-16 поради ***?ТА си конструкция е страшно авариен самолет. Въздухозаборника е буквално на метър от земята и ЗАСМУКВА ВСИЧКО ДРЕБНО ОТ ЗЕМЯТА-ПРАХОСМУКАЧКА

9

Анонимен

преди 7 години

Ф16- първи и единствен засега самолет непознал загуба във въздушен бой. Без аналог.Явно не сте схванали иронията на 1 който иронизира руската техника, която руснаците рекламират като единствена и без аналог по света. Или пък сте я схванали, но се правите на леко неадекватни.

fallback