Снимка: архив, Reuters
fallback

Ръководената от САЩ коалиция заяви, че е провела въздушен удар над терористичната групировка "Ислямска държава" в близост до сирийския град Дейр ез-Зор, предава Sputnik News, цитиран от "Фокус".

"Близо до Дейр ез-Зор въздушен удар повреди пет пътища за снабдяване на "Ислямска държава", гласи прессъобщение на коалицията, публикувано на уебсайта на Министерството на отбраната на САЩ.

Говорителят на руското отбранително ведомство генерал-майор Игор Конашенков от своя страна заяви, че самолети на коалицията са бомбардирали сирийската правителствена армия близо до града, убивайки 62 военнослужещи и ранявайки около 100.

Според Reuters най-малко 80 сирийски войници са били убити при въздушни удари на ръководената от САЩ коалиция над армейски позиции в близост до летището в Дейр ез-Зор.

Руски самолети са бомбардирали в района по същото време, заявиха от Обсерваторията. Източникът при летището заяви, че ударите са създали условията екстремистите от "Ислямска държава" да превземат позициите при Джабел Тарда, съобщиха от Обсерваторията.

"Самолети на ВВС на коалицията, ръководена от САЩ, атакувайки позициите на сирийската армия в провинция Дейр ез-Зор, са помогнали на терористичната групировка "Ислямска държава" в организираното настъпление", се посочва и в заявление на командването на Сирийската арабска армия, предава РИА Новости.

"Тази атака представлява опасна агресия срещу Сирия и нейната армия. Тя потвърждава подкрепата на САЩ за групировката "Ислямска държава" и други терористични формирования", гласи заявлението.

По данни на сирийските военни след въздушните удари, терористите за започнали настъпление в съответното направление.

Войници от отрядите "Касим" (специални части) на Сирийската арабска армия заявиха пред Al Masdar News, че техните сили са си върнали контрола над няколко пункта в Джабал Тардех от групировката "Ислямска държава", след като отстъпиха, заради въздушните удари на САЩ над техните позиции.

Подразделенията, водели контраатаката в Джабал Тарддех, са отрядите "Касим" и 137-ма артилерийска бригада от 17-та резервистка дивизия.

Все още се водят интензивни сблъсъци в Джабал Тардех, докато Сирийската арабска армия се опитва да си възвърне всички територии, загубени в рамките на 30 минути.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 7 години

Американците са си били винаги мошеници и *** отмеждународен мащаб ! И наистина тази отвратителна държава ако я нямаше на този свят, съвременното човечество би си живяло мирно и тихо, без да познава вкуса на военните конфликти и изкуственосъздаваните от тях икономически кризи и глад по света !

94

матросчо

преди 7 години

Разбрахте ли сега, защо генерал Радев не иска натовци да охраняват небето ни....

93

Ангел

преди 7 години

Това което правят Мюсюлманите с техните действия е някой ден фразата :"Заедно към унищожението на Исляма" да стане предизборен лозунг на редица Европейски политически партии!

fallback