fallback

Твърденията на Москва, че говорителят на Ислямска държава Абу Мохамед ал Аднани е убит при руски въздушен удар са шега, каза неназован представител на американското министерство на отбраната, предадоха Ройтерс и БТА.

Oще по темата

Така започва един задочен спор между Русия и САЩ за това кой точно има заслугата за ликвидирането на говорителя на ИД.

Американските сили нанесоха удар по автомобил на високопоставен ръководител на "Ислямска държава" в Ал-Баб, заявиха снощи представители на Пентагона. По непотвърдена информация именно там е бил убит Ал Аднани.

Русия съобщи по-рано днес, че Аднани е бил убит при руски въздушен удар в района на Маратат ум Хауш, в сирийската провинция Алепо. Американски представител заяви, че той е загинал при операция на американската авиация.

Вчера самата ИД обяви, че нейният говорител е бил убит в Алепо, но без да посочва кога.

Източник от иракското разузнаване пък лансира версията, че Ал Аднани е бил тежко ранен преди две седмици и впоследствие е починал от раните си.

Ал Аднани е смятан за вторият човек след халифа Абу Бакр ал Багдади. САЩ бяха обявили награда от 5 млн. долара за главата му.

Говорителят на „Ислямска държава“ е убит в АлепоАл Аднани стана известен с призивите си към привържениците на групировката да преминат към действия в родните си страни, като използват всякакво оръжие, което им попадне под ръка – ножове, камъни или коли

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Георги Банков

преди 7 години

До АнонименЩатите не извършват бомбардировки над територията на град Алепо, където ожесточени битки водят правителствените сили и народното опълчение срещу бунтовническите екстремистки групировки.Ал Аднани беше убит в близост до град Ал Баб, северната част на провинция Алепо, а не в столицата на провинцията - град Алепо. В района на Ал Баб американската авиация извършва бомбардировки, тъй като той все още е под контрола на Ислямска държава. Там доскоро те подпомагаха кюрдските милиции.

45

Анонимен

преди 7 години

фаулиран дължат още 5 мома долара на путин

44

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 47Руснаците още не са дорасли до технологията на варелните бомби, те са специалитет на ДАЕШ. Руснаците имат атомни, водородни, обемнодетониращи, фугасни,з запалителни, касетъчни, с лазерно, със спътниково насочване, високоточни и по-обикновени, но барелни нямат. И съюзниците им нямат. А от Ми-8/17 са набичили >12000 бройки и го продават на 80 страни. А американците боядисват хеликоптери и самолети в цветовете на вражеската авиация. Така, че умните ще разберат чие дело е това.

fallback