Снимка: БНТ
fallback

Най-висшият военен ръководител на екстремистката групировка "Ислямска държава" Абу Омар ал Шишани, известен като Омар Чеченеца, е бил убит в сражение край иракския град Ширкат, южно от Мосул.

Новината беше съобщена от новинарски сайт, който подкрепя джихадистите и цитирана от БТН.

От там се позовават на военни източници, според които Шишани е участвал в битките за отблъскване на офанзивата на иракската армия срещу Мосул, който играе ролята на щаб на "Ислямска държава" в Северен Ирак.

Новината все още не е потвърдена от независим източник, но групировката редовно използва гореспоменатия сайт за разпространяване на важни новини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Бойко не Борисов

преди 7 години

Ама тоя не го ли убиха 5-6 пъти? Сега пак?

18

eddim

преди 7 години

За не "разбралите", с каквито е пълно по форумите.Въпросния Омар Шишани (Батирашвили) е грузински гражданин и офицер отгрузинската армия. Преминал е обучение при америкарски инструктори и участва в осетинския конфликт, където се сражава срещу руската армия. Подобно на повечето етнически чеченци сражаващи се за ИД и той в определен период е в отбора на "добрите", тъй като воюва срещу Русия. Като такъв е обучаван от "добрите" (сещате се кои). Е сега е неудобен за добрите и ....

17

Pak li?

преди 7 години

toq seki den umira i posle pak e jiv

fallback