Снимка: Reuters
fallback

Близо половината страни от ЕС доставят оръжия на Египет, твърди "Амнести интернешънъл", като поиска от ЕС да наложи оръжейно ембарго за страната и подчерта, че тези държави членки, които доставят оръжия за Кайро, стават съучастници в "извънсъдебните екзекуции", "отвличанията" и "мъченията", които се извършват в Египет, предаде Франс прес.

"12 държави от ЕС все още са сред основните доставчици на оръжия и оборудване, използвано за въдворяване на ред в Египет", заяви правозащитната организация. Като оръжейни доставчици групата посочва Франция, Италия, Великобритания, Германия, България и Чехия.

Според организацията държавите от ЕС доставят на Египет леко оръжие и боеприпаси.

Групата призовава Съюза да наложи ембарго за оръжията и оборудването, които египетските власти използват при извършването на сериозни нарушения на човешките права.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

Спряха да купуват скъпи цигари от нас и се изнервиха нещо. Нищо, ние имаме какво да им предложим и в тази насока.

11

П.Петров

преди 7 години

Много по-интересно е , кой доставя оръжие за талибаните и Даеш?"Амнести интернешънъл" да кажат случайно нещо по въпроса ?

10

OMG_Lucker

преди 7 години

Аз нещо не разбрах. Значи няма проблем ако Щатите създадат ИД, Алкайда, ако ги финансират, ако им продават оръжия, ако им купуват нефта. НО! Ако някой друг (който и да е той) продава оръжие на Египет вече е проблем, става съучастник, става лош, много лош.Това не са двойни стандарти, това мога да го нарека наглост, безочие, гьонсуратлък. Амнести са международния еквивалент на БХК. Да изгният в кофите и едните и другите!

fallback