Снимка: Reuters
fallback

Въоръжените сили на Сирия планират да започнат настъпление към градовете Дейр-аз-Зур и Ракка с помощта на руската авиация, заяви пред журналисти руският постоянен представител в женевската централа на ООН Алексей Бородавкин, цитиран от РИА Новости.

Дипломатът припомни, че режимът на спиране на огъня не се отнася за "Ислямска държава" и "Джебхат ан нусра", а дори в резолюциите на Съвета за сигурност на ООН се говори за необходимостта от продължаване на борбата срещу радикалните организации.

"Именно така действат сирийските сили с подкрепата на руските Въздушно-космически сили. В резултат на техните действия бе освободена Палмира, а вече се готви и по-нататъшно настъпление към (контролираните от "Ислямска държава") Дейр-аз-Зур и Ракка", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

матросов

преди 7 години

Натискай Асад, да бягат в Турция, там да се борят с Ердоган за халифат, нека да си вземат от него това, което му даваха - май не е малко.

8

КОШМАРЪТ

преди 7 години

Удри Вова по цивилните! Ако някой оцелее, разбира се ще дойде при нас.

7

Анонимен

преди 7 години

Бой Асаде по идилските кратуни докато омекнат.Бананата официално абдикира, Ерсокола е обоссрался,СА са шах .Бой по кратуните сега се е паднало. Че като ги опукаш продължавай на север.

fallback