Снимка: архив Reuters
fallback

Заключена в стая, където единствената мебел е леглото, едно 16-годишно момиче се научава да се страхува от залеза, защото с него идва и нощта, а с нощта идва и следващото изнасилване.

Тя е била държана от "Ислямска държава" в продължение на година. Мразела е дъхът на "собственика си". Звуците, които той издава, болката, която ѝ причинява.

Oще по темата

Но най-отвратена е била от вероятността да зачене детето на своя изнасилвач.

Всъщност, това е било последното, за което тя е трябвало да се тревожи. Скоро след като я е купил, джихадистът от "Ислямска държава" е купил за робинята си една кръгла кутийка с четири лентички хапченца. Едно от  тях червено.

"Всеки ден трябваше да преглътна едно хапче пред него. Даваше ми една кутия за месеца. Щом свършеше - веднага взимаше нова. Когато бях препродавана от един мъж на друг, кутийката с хапченца идваше с мен", обяснява момичето пред "Ню Йорк Таймс". Тя разбрала месеци по-късно, че всъщност е приемала противозачатъчни.

Това е всъщност едно модерно решение на един средновековен казус: Според едно не особено ясно правило в ислямското законодателство, на което "ИД" се позовава, мъжете трябва да се уверят, че робинята им не е бременна, преди да я изнасилят.

И след като търговията със секс робини е процъфтяващ бизнес в "Ислямска държава", бойците на групировката принуждават жертвите си да приемат хапчета, за да може да си ги препродават.

Три жени, избягали от ИД, разказват пред изданието, че понякога "собствениците" им прибягвали до редица начини, за да са сигурни, че жените не са бременни. Някои приемали орални контрацептиви, други били на инжекции. А някои - и на двете. Една от жените е била принудена да направи аборт, за да е винаги на разположение за секс.

Едно от момичетата, представено само с инициал М., е била продадена общо седем пъти. Когато потенциални купувачи са идвали да я купят, тя ги е чувала, че искат доказателства, че М. не е бременна.

Нейният собственик показвал кутийката с контрацептиви. Това обаче не било достатъчно. Той я разпитал, и преценил, че има опасност. Дал ѝ хапче за спешни ситуации. Това я накарало да кърви. Но той пак не бил доволен. Накарал я да свали бельото си и тя се страхувала, че ще я изнасили. Вместо това, той извадил спринцовка и ѝ поставил още едно противозачатъчно. Едва тогава я изнасилил.

Жените също така разказват, че знаели кога им предстои отново да бъдат продадени. Били закарвани до болница, където давали урина за изследвания, за да разберат дали са бременни. Най-лошото: без значение от резултата не предстои нищо хубаво. Положителен резултат значи, че носят детето на насилника си. Отрицателен означава, че им предстоят още изнасилвания.

Лекари от клиника в Северен Ирак, финансирана от ООН, казват, че едва 5% от над 700-те момичета, потърсили тяхната помощ, са били бременни.

Въпреки това жените, с които "Ню Йорк Таймс" се среща, разказват различни неща. Докато някои бойци са се подсигурявали двойно или дори тройно, като в случая на М., други тотално са пренебрегвали правилата.

Друго 18-годишно момиче споделя, че когато първият ѝ собственик я е препродал, майката на следващия я е завела в болница. Там направили тестове и след известно време се върнали и ѝ казали, че не е бременна.

Майката на новият собственик триумфално обявила на сина си, че 18-годишната робиня не е бременна. И той бил напълно в правото си да я изнасилва колкото си иска. Това и направил. Когато се уморил от нея я предал на брат си. Той обаче не последвал примера на брат си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Кирил

преди 8 години

Освен всичко това ислама не е приеман по убеждение, той е налаган чрез насилие, чрез острото на меча на мехметовите разбойници. Принципа е бил или ставаш мюсли или ставаш мъртъв, трети вариант няма. Затова и днес има правило ако някой се отметне от това да бъде мюсли - да бъде ли.квид.иран, също и който говори против мехмет и т.н. Това е религия на опресията, насилието и диващината а доброто което е в нея идва от ранното християнство защото мехмет е имал за съветник пленник християнин.

33

Кирил

преди 8 години

Връзката с демоните или нечистите паднали духове противни на Бога чрез които се извършва окултизма се предава в поколенията и мехмет е бил обсебен от тях. Той самия е знаел, че е бил демонично обладан и в пред-ислямска Арабия признаците на това са били известни и той ги е демонстрирал, като изпадане в трансове и епилептични пристъпи. Той самия свидетелства, че дух влиза в тялото му. Лукавия го е използвал за да произведе религия която да се бори с истината - с християнството.

32

Кирил

преди 8 години

До 35Мога да продължа ама не ми се занимава а и написаното е показателно. Който иска да изследва "религията на мира" скоро ще разбере същността и, нейния мир е мира на мъртвите според мотото на Сталин: "има човек - има проблем, няма човек - няма проблем". Освен, че това е военна и политическа доктрина тя е пълна и с окуражаване да се лъжат и мамят "неверниците" а кой би съветвал последователите си да лъжат и мамят ако не дявола? Роднините на мехмет са били затънали в магьосничество и езичество.

fallback