Снимка: Reuters
fallback

Близо 70 души загинаха при двоен самоубийствен атентат в иракската столица Багдад, съобщи Ройтерс.

Ранените са над 100.

Атентаторите са били на мотоциклети и са се взривили на оживен пазар за мобилни телефони в шиитски район на квартал "Садр сити". Полицията е отцепила района, за да предотврати по-нататъшни атаки.

С изявление в интернет, "Ислямска държава" пое отговорност за днешния двоен бомбен атентат в Багдад. Двама атентатори самоубийци са извършили нападението, което е убило или ранило стотици шиити, се казва в изявлението на сунитската организация, цитирано от Ройтерс.

Първоначалната информация бе за 31 загинали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

Само така! Дезертьорите така се наказват! Тия рейджъри на УСА цяло лято обикаляха из Европа, докато ги изгониха накрая пак в Ирак! Не е голема загубата на тия смърдоляци гнусни!

11

Анонимен

преди 8 години

Maй на Брюксел не му достигат мигранти и си е поръчал нови от Ирак, а може и да ги е взел втора употреба...евтино. Не ви ли прави впечатление, че се забавляват с обстрели и атентати винаги в края на седмицата? Да има кого да спасяват, като бежанци през седмицата...

10

Анонимен

преди 8 години

Дреме ми на дедовия, а иракчаните колко хора избиха из Европа? Диво и просто племе са! Да ***! Да се самоизтребват сами!!

fallback