Снимка: DailyMail
fallback

След като Джихади Джон беше убит от ударите на коалицията, нова "звезда" изгря на хоризонта в "Ислямска държава". Това е "Джихади Джуниър" (Джихади Младши), 4-годишно дете от Великобритания, дете на Хадижа Даре, млада британка, която се е присъединила към "Ислямска държава".

Детето се казва Иса Даре и животът в халифата вече дава отражение върху него. В последното пропагандно видео на "Ислямска държава" детето си играе, взривявайки автомобили.

Това е вторият път, в който "Ислямска държава" използва 4-годишното дете в един от пропагандните си клипове. Иса стои до кола, в която има 4 предполагаеми шпиони. Задачата да бъдат убити се пада именно на Иса, който е "въоръжен" с дистанционно. Той протяга ръка към небето и вика: "Аллах Акбар".

Видеото, за което се предполага, че е заснето в столицата на "Ислямска държава" - Рака, е озаглавено "Те са врагът, затова се страхувайте от тях".

"Ние ще убием неверниците в тази кола", обяснява Иса. Един по един "неверниците" признават, че или са шпионирали, или са участвали в конспирация срещу "Ислямска държава". По-късно те са завързани с белезници за колата.

Преди Иса да взриви колата с дистанционно неговият наставник отправя закана към британския министър-председател Дейвид Камерън.

Междувременно дядото на Иса твърди пред "DailyMail", че се е чул наскоро с детето, което е промълвило: "Моля те спаси ме!". Според него детето дори няма идея какво точно прави. Джихадистите са промили мозъка му и те го ползват като щит за варварските си екзекуции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

Долни журналисти рекламирате убиици а после като ви режат главите пищите .

16

Анонимен

преди 8 години

Малък д.р.исльо, ако му изпера един ш.а.***.р ше му изпада ис.лямската и държавата.

15

Анонимен

преди 8 години

снимано в Холивуд под режисурата на цру-ту. яки ефекти, като едно време, а не като сега с некви pc-та. браво!!!

fallback