Снимка: архив Reuters
fallback

Броят на ислямистките бойци, които се завръщат от Сирия и Ирак в Германия, се увеличава, а властите наблюдават над 400 човека, заяви днес началникът на германската полиция Холгер Мюнх, цитиран от Ройтерс.

Мюнх каза по телевизия ARD, че намалява броят на хората, които заминават от Германия за Сирия и Ирак, за да се бият за групировки като "Ислямска държава".

В същото време обаче се увеличава броят на бойците, които се завръщат в Германия, съобщава БТА.

"Вълната от заминаващи намалява", заяви той. "Същевременно имаме над 400 души, които представляват заплаха и които трябва да държим под око", заяви Мюнх.

Според него самоубийственият атентат в Истанбул тази седмица, при който загинаха 10 германски туристи, не е знак, че заплахата от нападение в Германия е по-голяма от преди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

И какво , да не би да им търси жени за изнасилване ?!

7

е да де

преди 8 години

Сега остава да им намерят работа както ги приказва ЮнкерО или пък не те си имат просто са се върнали да поработят когато им дадат сигнал дано да започнат от него.

6

Анонимен

преди 8 години

Първо не знам защо ги наричат бойци тези лай...ри и въобще защо ги допускат да се връщат в Европа като ги знаят какви са, наблюдавали ги и кво ще им пръднат на оная работа

fallback