Снимка: архив, Reuters
fallback

Сирийски опозиционери твърдят, че петима души са загинали по време на атака с токсичен газ, извършена от силите на режима на сирийския президент Башар Асад в югозападната част на Дамаск, предаде Франс прес.

Според опозиционерите самолети на режима са хвърлили варели бомби, съдържащи токсичен газ, който все още не е бил идентифициран. Нападението е станало вчера вечерта в дамаското предградие Муадамия аш Шам, където стотици хора бяха убити през август 2013 г. при сходна атака.

Сега освен петимата убити има и много жители на района, страдащи от респираторни проблеми.

Снимки и видеозаписи, качени от опозиционери във Facebook, показват как ранени жители на предградието са откарвани към полева болница. Някои от пострадалите носят дихателни маски, а други са привързани към тръбички, използвани очевидно, за да се изтегли кръв от дробовете им.

След нападението с химическо оръжие през 2013 г. Сирия се съгласи да декларира и да предаде химическия си арсенал в рамките на споразумение, за чието изпълнение следи Организацията за забрана на химическото оръжие.

Днес представител на сирийските сили за сигурност отрече информациите, че е имало ново нападение с химическо оръжие в предградието на Дамаск.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

33

преди 8 години

Стига с тоя ИЗТЪРКАН номер за химическа атака ! Приложиха го в Ирак и се оказа, че е лъжа за оправдание на инвазията в суверенна държава...Не се хващаме на промивки на мозъците, имаме естествена защита от Лактобактерикус-Булгарикус /майтап,бе Обонго/ !

48

АНТИ

преди 8 години

Пред алтернативата "Ердогански ***" или "Путинска България" избирам "Путинска България".

47

Спас

преди 8 години

Статията втълпява, че някога е използвано химическо оръжие от Асад!!!! Гнусна лъжа!!!! *** от ИДИЛ имат противогази от Турция. Хвърлят и слагат маските. После по подземните канали, беш!!!........и Асад е виновен???????!!!! НЕ НАМ!!!!!!!!!!ЛЪЖА!!!!!!

fallback