Снимка: архив, Reuters
fallback

Израелската авиация обстреля тази нощ "военни постове" на ислямисткото движение Хамас в Ивицата Газа, след като палестинците изстреляха ракета срещу Израел, съобщи израелската армия, цитирана от Франс прес.

Според израелското командване няма пострадали от ракетния обстрел.

Израелската въздушна атака срещу "два военни поста на Хамас в северната и в централната част от ивицата Газа" е предприета в отговор на ракетен обстрел срещу Южен Израел. За тази година това е 21-ият ракетен обстрел от Газа, контролирана от движението Хамас. Израел смята, че то е отговорно за всички нападения от Ивицата Газа.

Палестински източници съобщиха, че израелски хеликоптери Апачи са атакували тренировъчен лагер на въоръженото крило на Хамас - Бригадите "Изедин ал Касам" в Абу Джарад, в южната част на Ивицата, а също и обект на "морската полиция" на Хамас в Ас Судания в северните околности на град Газа, нанасяйки само материални щети.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

Хамас е творение на Израел, използват го като инструмент за да си пробват новите оръжия върху палестинските бебета, вижте снимки - деца газа бял фосфор.

18

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен когато ти превземат дома сантиметър по сантиметър, ти ще стоиш ли кротко и спокойно, за да не вземеш да пострадаш? Израел е изкустено създадена държава, която за последните 50 години утроява територията си за сметка на палестина, и след това ги обявяват за терористи за дето не са съгласни. Не ме разбирайте погрешно - не обичам джихадисти, но ако някой реши да асимилира България по този начин, ние няма ли да обявим "свещена война"?

17

тихомир томов

преди 8 години

До Анонимен 16 Ти си чел само еврейски източници , за това какъв е Христос ?! Чист АРАМЕЕЦ ..... ако беше евреин , евреите щяха да са християни . Само около 5 % от населението на Израел са с еврейски гени . Семити са палестинците и затова изчадията ги избиват .

fallback