Снимка: архив Reuters
fallback

Руската авиация подложи на тежка бомбардировка райони, контролирани от сирийски бунтовници в сирийската провинция Латакия, предаде Ройтерс.

Бомбардировката беше извършена близо до мястото, на което руски бомбардировач беше свален вчера от турски изтребител.

Най-малко 12 въздушни удара са били нанесени в северните части на Латакия, докато сирийски правителствени сили се сражават с бойци от групировката Джебхад ан Нусра и с туркменски бунтовници в планинските райони Джабал Акрад и Джабал Туркман.

Командир на туркменските бунтовници каза, че ракети, изстреляни от руски военни кораби в Средиземно море, също са поразили цели в района. Имало и силен артилерийски обстрел.

Хасан Хадж Али, ръководител на сирийската бунтовническа групировка Лиуа Шукур ал Джабал, действаща в Западна Сирия, потвърди, че има ожесточена битка в района, като руски самолети подкрепяли проправителствените сирийски сили.

Групировката Лиуа Шукур ал Джабал е съставена от бойци, преминали военно обучение, организирано от ЦРУ в Саудитска Арабия и в Катар, припомня Ройтерс.

Същевременно САЩ и нейните съюзници са нанесли 23 удара по позиции на ИД в Ирак и Сирия, предаде Ройтерс.

Пет удара са били нанесени в Сирия близо до три града, чиито имена не се пояснява, като са били поразени пет тактически части на джихадистите и две бойни позиции.

В Ирак са били нанесени удари близо до 10 града, в това число и шест близо до Рамади и са унищожени пет оръжейни скривалища, три бойни позиции и пет тактически звена на ИД.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Ганчо

преди 8 години

Не е вярно, това не са бомби, това са коледни подаръци и помощи за ИГИЛ. Лошото е, че като стигнат до получателите гърмят от радост и в радиус от 500м всичко измира. Причината - фоерверките в тях са с лошо настроени таймери.

38

Анонимен

преди 8 години

На Ердоган хората....

37

Анонимен

преди 8 години

Обаче Русия има и от онези бомби които оформиха Японската нация през 45та година. Ако ги почерпят с такава бомба Турция ще стане 'Японя' и там ще се произвеждат супер качествени стоки защото нищо няма да никне поне 50тина години.

fallback