Снимка: архив, Reuters
fallback

Сирийската армия е изтласкала джихадистите от град Ал Бахса с подкрепата на руската авиация, съобщи РИА Новости, цитираки сирийски военен говорител.

Според него армията се е изправила срещу добре обучени бойци, воювали в Афганистан и Ирак, които обаче, са били принудени да отстъпят, пише БНР.

Ал Бахса се намира на около 100 км югоизточно от град Латакия, където са базирани руските самолети. В началото на август градът бе превзет от бойци на въоръжената групировка "Джебхат ан-Нусра", която е подразделение на "Ал Кайда".

"Ал Джазира" на свой ред информира, че бойците на "Ислямска държава" са завзели няколко села в близост до втория по големина сирийски град Алепо. Според телевизията, след светкавично нападение, джихадистите изтласкали бойци на съперничещи й опозиционни групи от населените места и в момента се намира съвсем близо до града, който е поделен на сфери на влияние между силите на режима и антиправителствени групи.

Oще по темата

Съединените щати очакват до края на седмицата да проведат нови преговори с руските военни за безопасното използване на авиацията в Сирия, където двете страни водят паралелни въздушни операции, съобщи говорителят на Пентагона Питър Кук.

Министерството на отбраната на САЩ е получило официален отговор от руското министерство на отбраната относно предложението на Пентагона за обезпечаване на безопасност в хода на въздушните операции в Сирия. Вашингтон се запознава с руския отговор и преговорите вероятно ще се състоят до края на седмицата 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Маршал Жуков

преди 8 години

"Русия не започва войните, Русия ги завършва!"

53

Анонимен

преди 8 години

До анонимен 92 "В тази война Русия спечели сърцата хората по света". Да, това е вярно. Но не всички хора имат сърцето и ума. За съжаление, някои имат само един лакоми стомах и голяма уста. Така че те са готови на всичко за тях, които ги храни по- добре.

52

Анонимен

преди 8 години

Днес Каква е тая снимка на Меркава 4 (Израелски основен боен танк) дето сте изтипосали. В нета има достатъчно на Т72 който поне е на въоръжение в сириската армия. Малко професионализъм моля.

fallback